Infozone hjälper ClearOn att skapa mer värde i kassan med unik analyslösning!

Infozone hjälper ClearOn att skapa mer värde i kassan med unik analyslösning!

Infozone och ClearOn har i ett nära samarbete utvecklat en optimal webbaserad Business Intelligence-lösning till ClearOn´s verksamhet och därmed skapat ytterligare värde till ClearOn’s kunder.

ClearOn levererar kassasystemet Wave, ett av de modernaste kassasystemen på marknaden, i systemet lagras all data avseende försäljning och logistik. För att supportera sina kunder med beslutsunderlag för ökad lönsamhet och effektivitet, tog de kontakt med Infozone, som arbetar med den senaste tekniken inom beslutsstöd. Uppdraget var att ta fram en kostnadseffektiv lösning som är fullt automatiserad, skalbar och ger underlag för att fatta lönsamma beslut, helt plattformsoberoende.

Lösning

Infozone började titta på olika lösningar för att erbjuda en kostnadseffektiv lösning som svarade mot ClearOn´s behov och för att ge dem möjligheterna att möta sina kunders önskemål. I ett nära samarbete med ClearOn skapade Infozone en helt integrerad lösning med hjälp av Discovery Hub från TimeXtender och QlikSense från Qlik. Lösningen har möjliggjort att data läses in automatiskt från över 400 butiker varje natt samt att butikskedjorna får tillgång till sina försäljningssiffror från alla sina butiker i en webbaserad analyslösning som är designad i världsklass; helt enkelt en unik webbaserad analyslösning för att möta ClearOn och deras kunders högt ställda krav.

Analyslösningen som Infozone har utvecklat går att använda på dator, läsplatta samt mobil – designat för att vara enkelt och smidigt för alla att använda. Med endast ett klick kan butikskedjorna se sin försäljning per artikel, idag, igår eller jämföra det mot motsatt dag från föregående år. Detta ger dem möjlighet att enkelt se och välja bort varor i sina butiker som inte längre uppnår tillräckligt med försäljning.

Det unika med ClearOn´s lösning är att den helt automatiskt knyter ihop data hela vägen från alla butikers kassasystem, via artikeldata och bearbetar den för att sedan presentera den för kedjorna och butikerna i en lättanvänd och grafiskt tilltalande lösning. Det är effektivt, flexibelt och lättillgängligt, säger Fredrik Ehnö på Infozone.

Framtiden

Infozone och ClearOn kommer att fortsätta sitt samarbete och vidareutveckla lösningen för att även möjliggöra för de enskilda butikerna att få tillgång till lösningen.

Om ClearOn

ClearOn leder utvecklingen av kuponger och betaltjänster i handeln. Dessutom utvecklar och säljer de kassasystem under varumärket Wave. Deras fokus är att erbjuda tjänster som skapar mer värde i kassan. Det gör de i nära samarbete med handeln, leverantörer och banker som är online med 5 000 butiker i sitt innovativa clearingssystem.

Idag är de ett betalningsinstitut under Finansinspektionens tillsyn med 50-års erfarenhet av sömlösa clearing- processer i handeln.

 

Det är så långt ifrån krångliga Excelark och långa väntetider man kan komma. Ett snabbt och smidigt beslutsstöd helt enkelt och vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Infozone.

Pontus Ellefsson

VD, ClearOn