Publicerades 26 mars 2020

Praktiska verktyg i Microsoft 365 för möten på distans

Praktiska verktyg i Microsoft 365 för möten på distans

Vi har sammanställt några av de verktyg som passar för möten på distans och finns i Microsoft 365. Distansarbete är något som vi mer och mer ställs inför och Microsoft 365 möter upp användarkraven på ett ypperligt sätt.

Planner

Funkar utmärkt för att visuellt planera och organisera projekt och grupparbeten. Sätt deadlines och få påminnelser för era projekt. Kopplas väl samman med era team i Microsoft Teams. Här samarbetar ni på ett enkelt och smidigt sätt när ni arbetar på distans.

Teams

Det kompletta verktyget för distansarbete med chatt, audio och videosamtalsfunktioner. Teams stödjer även dokumenthantering och projektarbete. Microsoft släpper kontinuerligt uppdateringar för Teams för att möta önskemål som ställs på verktyget. Nu senast var det med funktioner för räcka-upp-handen under möten, brusreducering i realtid för att minska störande ljud i bakgrunden, bokningsapp så ni kan genomföra virtuella bokningar, flyttar ut chattarna i separata fönster, stöd för offilineläge mfl.

Yammer

Ha kul och var sociala tillsammans, sprid information, dela kunskap. Skapa er organisations egna sociala app. Integreras med bland annat Teams och SharePoint.

Whiteboard

Att skriva på whiteboard är kreativt och ett måste för många av oss. Med appen Whiteboard kan ni hålla era kreativa möten och brainstorma tillsammans även om ni arbetar på distans. Även Whiteboard är integrerad med Teams.

Stream

En videotjänst från Microsoft där ni enkelt kan skapa utbildnings- eller instruktionsfilmer att sprida internt och externt. Ni kan även via tjänsten spela in hälsningar att skicka till organisationen. En sömlös videoupplevelse för både webb- & mobilappar.

Här har vi beskrivit kortfattat hur några av de verktygen som kommer med Microsoft 365 fungerar. Vi förklarar gärna mer de fördelar som finns med Microsoft 365 och framförallt hur de kan hjälpa er organisation när de kommer till distansarbete. Kontakta oss för mer information och ta gärna en titt på vår sida för paketerade tjänster för både Office 365 och Microsoft 365 som ni hittar här.