Molntjänster

På Infozone arbetar vi med molntjänster, låt oss berätta lite mer!

Låt oss bli er långsiktiga partner när det kommer till framtidens publika & hybrida molntjänster. Med vår expertis hjälper vi er att använda Azure och AWS på ett effektivt sätt.

Vad är molntjänster?

Det har länge pratats om Molntjänster, Cloud Services –  men vad betyder det egentligen? En molntjänst är en IT-tjänst som levereras över internet, det kan vara allt från en färdig tjänst som exempelvis Microsoft 365 till en egenutvecklad applikation som körs på en server i molnet.

När det pratas om molnet och cloud hör vi ofta att det finns i tre olika benämningar: publikt, privat och hybrid. Med det publika molnet som exempelvis AWS, Azure och Google Cloud får ni datatjänster över internet där ni som bolag hyr kapacitet och utrymme. Ett privat moln kan finnas fysiskt i era egna lokaler eller hos en extern leverantör men där infrastrukturen uteslutande används av ert företag. Kostnader och ansvar för personal, hantering och underhåll sköts av det egna företaget. En hybrid molntjänst är en kombination av både det privata och det publika molnet där organisationer kan välja att ha kvar känslig data och applikationer på sina egna servrar.

Hur vi kan hjälpa till på er molnresa:

Att flytta er IT till ett publikt moln hos Azure eller AWS ger en ökad flexibilitet, lägre kostnader, ökad tillgänglighet och bättre förutsättningar för att utveckla era lösningar.

Ni har säkert många frågor om vad molnet kan ge: vad ska flyttas, hur påverkas organisationen, hur görs det säkert, blir det kostnadseffektivt, måste applikationerna anpassas innan flytt osv.

Att både Azure och AWS tillsammans erbjuder över 300 000 tjänster gör säkert inte frågorna färre. Med oss som molnpartner får ni svar på alla era frågor. Vi hjälper er att flytta era applikationer till molnet och vi optimerar molnet så att det används på rätt sätt utifrån era behov. Vi kombinerar teknisk kompetens inom både Azure och AWS med ett strategiskt fokus genom ekonomiska kalkyler, prioriteringar, processer och hur kulturen behövs förändras för att lyckas med er IT i molnet.

Låt molntjänster bli ett enkelt val för er

Vi hjälper er med planering, migrering, modernisering och managering av era applikationer i ert val av molntjänst.

Planering

Infozone hjälper till att planera er migrering av applikationer och data för ett framgångsrikt resultat. Vi utvärderar er nuvarande lösning, tar fram förslag på vad som ska prioriteras och hur en migrering bör ske. I vårt arbete ingår bland annat ekonomiska kalkyler, kravdefinition på säkerhet, bestämma nyckeltal, riskanalys och undersökning av hur organisationen kan behöva förändras.

Migrering

Vi genomför migreringar av era applikationer och data på ett kostnadseffektivt samt säkert sätt. Exempelvis ingår hantering av identiteter, standardisering av konfigurationer, nätverkshantering och säkerhetsoptimering som viktiga delar. Infozones stora erfarenhet med ett ramverk byggt på agila principer och våra certifierade specialister gör att vi kan hantera de mest komplicerade migreringsprojekten.

Modernisera

För att nyttja molnets kapacitet och skapa framtidens ledande datadrivna tjänster måste organisationer modernisera sina applikationer. Vi hjälper er att utvärdera olika alternativ och genomföra en modernisering av er applikationer på ett effektivt sätt. Genom att använda molnleverantörers databaser, containers och serverless kan vi vara er långsiktiga partner inom modernisering.

Managering

Låt Infozone managera er applikationer i molnet så ni kan fokusera på att utveckla nya innovativa applikationer som gör er organisation ledande. Vi hanterar uppdateringar/ uppgraderingar och ser till att er miljö är säker samt kostnadseffektiv. Tillsammans kommer vi överens om mellan vilka tider som er miljö behöver bevakning och våra certifierade tekniker finns enligt överenskommen SLA tillgängliga för att hantera eventuella problem.

Vi bloggar om molnet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev