Publicerades 3 april 2018

Q&A Citrix XenApp

Q&A Citrix XenApp

I vår serie av Q&A rörande olika produkter från Citrix har det nu blivit dags för oss att svara på de vanligaste frågorna vi stöter på rörande Citrix XenApp.

Vad är Citrix XenApp?

Citrix XenApp är en lösning där företag kan publicera applikationer på ett smidigt sätt för att optimera er organisations produktivitet och data oberoende av vilka typer av enheter ni använder er utav. Med Citrix XenApp kan ni säkert få applikationer från Windows, Linux, Webb och SaaS publicerade till era användare i organisationen.

När är Citrix XenApp ett bra alternativ?

  • Det är ett bra alternativ när ni vill leverera en högupplöst användarupplevelse oberoende av vilken enhet som används.
  • Det är ett bra alternativ när ni önskar en utökad säkerhet samt förenklad central administrering av applikationer.
  • Är ni en organisation som använder er av grafiskt tunga appilkationer är XenApp en fantastisk lösning. Istället för att installera t.ex. CAD-applikationer på dyra arbetsstationer, så flyttas de till exempelvis till molnet eller datacentret där användaren kan få tillgång till applikationen när den behöver det, oavsett geografisk plats.
  • Citrix XenApp är den perfekta lösningen när ni önskar att nyttja en optimerad teknik för att erbjuda en högupplöst användarupplevelse. Med stort stöd för Skype för företag som har utvecklats i samråd med Microsoft, kan ni publicera Skype för företag som en virtuell applikation eller på ett virtuellt skrivbord.
  • Vill ni förenkla er leverans av specifika webbaserade applikationer till era användare, oavsett vilken webbläsare som används, då erbjuder Citrix, Secure Browser. Secure Browser är en virtuell webbläsare som gör att er IT-avdelning kan leverera säker fjärråtkomst till webb- och SaaS-applikationer utan någon konfiguration på era användares enheter

Vilka versioner finns Citrix XenApp i?

Platinum, Enterprise, Advanced samt senaste tillskottet Secure Browser Edition.

För att hitta rätt version som passar just er organisation kan vi på Infozone assistera med analys och rådgivning för att uppnå en optimal lösning för er.

Kan alla storlekar på bolag gynnas av Citrix XenApp?

Vi ser absolut att alla typer av bolag kan gynnas av att använda sig av Citrix XenApp i sin organisation. Det är en bra lösning för exempelvis mindre arkitektbyråer som behöver nyttja CAD-applikationer men även större organisationer som behöver kommunicera över flera länder på ett smidigt sätt. Citrix XenApp kan nyttjas av alla typer av organisationer där storlek inte är avgörande.

Vilka är fördelarna med att ha både Citrix XenApp och Citrix XenDesktop?

Vid behov av en skalbar VDI-lösning med personliga skrivbord samt applikationer kan produkterna med fördel kombineras. XenDesktop licenser inkluderar per automatik XenApp´s alla möjligheter. Genom att kombinera produkterna och använda XenApp för applikationsleverans i ett XenDesktop skrivbord vinner ni fördelar som t.ex. att hålla skrivbordet rent utan alltför många applikationer installerade. Dessa exekveras istället genom XenApp. I många fall kan ett delat skrivbord genom XenApp ge fullgod funktionalitet för användaren och kan då vara ett mer kostnadseffektivt alternativ till klientoperativs-baserade VDI:er.

Q&A Citrix XenApp

Kontakta Infozone för mer information! Självklart kan ni få XenApp levererat som en tjänst i form av Managed Services från Infozone.