Publicerades 1 september 2021

Nyhetsuppdatering kring Microsoft

Nyhetsuppdatering kring Microsoft

Det kommer ständigt nya uppdateringar från Microsoft och vi tänkte att vi skulle dela med oss av några av de senaste uppdateringarna till er.

Prishöjningar på licenser

I augusti presenterade Microsoft att de kommer göra en prishöjning på några av sina licenser. Den nya prishöjningen för Office 365 och Microsoft 365 träder i kraft 1 mars 2022. Varför Microsoft väljer att göra en prishöjning är för att de inte har gjort en prishöjning under det senaste decenniet men ständigt fortsätter att rulla ut nyheter, fler applikationer etc. (Exempel på prisförändring är att Microsoft 365 Business Premium höjs från 20 dollar till 22 dollar.) Mer information hittar ni här: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2021/08/19/new-pricing-for-microsoft-365/

Avtalsförändringar

Från den 14:e oktober har Microsoft även satt nya riktlinjer kring avtalslängder för sina licenser. De behåller månadsavtal, årsavtal och lägger till möjligheten att teckna tre årsavtal. I ett månadsavtal ges möjligheten att justera ned, och även upp, antalet licenser när behovet föreligger men till ett prispåslag om ca 20 %. Alternativt väljer du ett längre årsavtal, ett eller tre år, till standardpriser. Möjligheten finns att kombinera årsavtal och månadsavtal för att skapa en flexibel lösning. Vi guidar er gärna genom förändringarna så ni får det avtal som passar er organisation bäst.

Windows 365

I somras på Inspire berättade Microsoft om Windows 365, en molntjänst som introducerar ett nytt sätt för användaren att uppleva Windows 10 eller Windows 11. Denna molntjänst möjliggör det för er att ansluta era appar, er data och era inställningar från vilken enhet ni önskar. Ni får en flexibel arbetsmiljö genom att jobba från hemmet, på surfplattan på språng eller på skrivbordet. Er session startar upp från där ni lämnade den. Skalbar lösning för att passa era behov och stödjer er arbetsstyrka.

Nyheter i Teams

  • Salesforce for Teams – Nu kan säljteam som använder sig av Salesforce Sales Cloud eller Service Cloud samarbeta mer genom att flytta över poster och kontodata till sin arbetsyta i teams. Ni kan med appen ”Salesforce for Teams” fästa poster i kanaler, chattar och möten för att enkelt samarbeta och fatta rätt beslut. Salesforce integration till Microsoft Teams
  • Q&A-applikation – För att kunna ge mer strukturerade frågor och svar under möten och framförallt större möten i Teams har Microsoft introducerat en ny app för Q&A. Appen gör det möjligt för deltagare i ett möte att ställa frågor och svara på frågor både före och under ett möte. Arrangören av mötet och utsedda presentatörer kan markera, filtrera, moderera svar och avvisa frågor samt fästa inlägg. Svar på frågor samlas i en konversation tillsammans med den ursprungliga frågan. Denna appen är just nu i ett privat förhandsvisningsläge men kommer snart rullas ut för nedladdning till alla Teams-användare.