Publicerades 11 januari 2022

Den digitala arbetsplatsen

Den Digitala Arbetsplatsen

Det kanske inte riktigt blev den starten vi hade tänkt oss på 2022, jag tror att många inklusive mig själv hade tänkt att vi skulle kunna gå tillbaka mer till kontoret nu i en annan utsträckning. Men efter gårdagens presskonferens från Regeringen och Folkhälsomyndigheten så får vi hålla oss till den digitala hemarbetsplatsen i den mån det går ett tag till.

Så har du verkligen de verktyg du behöver för en fungerande arbetsplats i hemmet nu när vi behöver jobba hemifrån ett tag till? Om inte, ställ krav på din organisation. Vi kan nog konstatera att hemarbetsplatsen är nog här för att stanna i en större utsträckning men att vi kanske delar upp vår arbetstid mellan hemmet, kontoret eller den arbetsplats vi väljer. Men för att detta ska fungera krävs det att du har verktyg för att få det digitala att fungera kring samarbete, kommunikation, system, tillgänglighet, säkerhet osv.

Verktygen finns och kan kombineras i många olika former med lösningar från bl.a. Microsoft 365 och Citrix med deras Cloud-lösningar samt olika typer av ad-ons. Dessa lösningar ger också en extra möjlighet till säkerhet nu när varje medarbetare sitter på sitt egna hemnätverk. Säkerhetstänk som är ett måste när vi även lever i en värld av cyberattacker. Det är mycket att tänka på, eller hur? Men jag tror att de flesta har koll på detta nu efter två år i denna pandemi men alla har kanske inte haft möjligheten att kicka igång det och fått till en bra strategi för hemarbete; kanske har din organisation beställt lösningarna men inte fått allting att snurra.

Då finns det hjälp, vi har medarbetare som kan sätta upp era lösningar remote och som kan via digitala möten för delar eller hela bolaget guida er hur ni kan använda de olika lösningarna samt plattformarna som ni använder inom Microsoft, IGEL och Citrix. Som exempelvis: Teams, Planner, Enhetshantering där du får en skräddarsydd enhet för just ditt arbete, Tunna klienter.

En annan viktig del vid distansarbete är användarupplevelsen och verktygen ska då finnas lättillgängligt. Du ska inte behöva komma ihåg 10 olika lösenord för att få tillgång till ditt arbete utan du kan få tillgång till allt via en och samma portal, med ett lösenord eller varför inte via BankID eller någon liknande lösning.

Tveka inte att kontakta oss om din organisation behöver hjälp med att komma igång mer och effektivisera ert arbete med den digitala arbetsplatsen.

Tips på artikel från Microsoft

Jag vill även tipsa om en artikel från Microsoft där de ger välbehövliga tips på hur du kan förbättra tillvaron vid hemarbete för att bibehålla motivationen. Den hittar du här.

Eva-Katrine Persson,
Marknadsansvarig på Infozone