Publicerades 8 mars 2023

Datatrendernas påverkan för er i tillverkningsindustrin

Hur påverkar dagens moderna datatrender er?

Datatrendernas påverkan för er i tillverkningsindustrin

Tillverkningsindustrin genererar en enorm mängd data, från ”supply chain management” till produktion och kvalitetskontroll. Det har skett en förändring i branschen mot att använda data för att förbättra effektiviteten och driva affärsresultat. Vi arbetar alltid med att förbättra våra tjänster och tillhandahålla de lösningar som ni behöver. I den här serien i fyra delar kommer vi att utforska några moderna datatrender för er inom tillverkningsindustrin.

Moderna datatrender

Internet of Things (IoT) är en betydande modern trend för er som arbetar med tillverkning. IoT-enheter kan övervaka produktionsprocesser i realtid och ge insikter om potentiella problem innan de uppstår. IoT-data kan användas för att optimera produktionsprocesser och minska driftstopp, vilket ökar produktiviteten och lönsamheten.

Maskininlärning och artificiell intelligens (AI) är också effektiva verktyg för att analysera data, håller du med? AI-algoritmer kan kontrollera historiskt data för att identifiera mönster och anomalier som människor ofta inte kan. Detta kan leda till mer exakta prognoser, förbättrad kvalitetskontroll och bättre beslutsfattande.

Dataanalys är utbrett inom dagens moderna tillverkningsindustri. Med data från produktionssystem och leverantörskedjedata kan ni få värdefulla insikter om er verksamhet. Denna information kan användas för att optimera processer, minska kostnaderna och förbättra kundnöjdhet. En av de största utmaningarna kan dock vara att lagra och rensa data, vilket då automationsverktyg för datalager, som TimeXtender, blir extra viktigt.

IT-chef och BI-ansvarig

I din roll som IT-chef eller ansvarig för ert beslutsstöd håller du ett högt ansvar i att implementera och hantera de tekniksystem som samlar in och analyserar data. Ni behöver säkerställa att data är korrekt, säkert och tillgängligt för dem som behöver det. Ni ansvarar också för att se till att de tekniska systemen är uppdaterade och att era medarbetare utbildas i hur dessa ska användas.

Visste du om att du spelar en avgörande roll för att hantera de teknologiska system som samlar in och analyserar data? Genom att använda IoT-enheter, AI och datalagerautomation kan dagens tillverkare få värdefulla insikter och fatta mer välgrundade beslut.

När tillverkningen fortsätter att utvecklas kommer det att vara avgörande för företag att hålla sig uppdaterade om de senaste datatrenderna och teknologierna, och för dig som IT-chef och BI-ansvarig att veta hur dessa trender och tekniker påverkar verksamheten er. Håll ögonen öppna för mer i kommande bloggar.

Bloggserie skapad i samarbete med: