Publicerades 1 oktober 2019

Vi färgar Infozone Rosa!

Vi färgar Infozone Rosa - #Tillsammansmotcancer

Det är dags för oktober, en månad då hela vårt avlånga land färgas i olika toner av rosa för att stödja Cancerfondens forskningsarbete kring bröstcancer. Vi vill självklart göra det vi kan och vi färgar Infozone rosa under oktober.

Cancerfonden har sedan 2003, då de startade sin kampanj, gjort ett fantastiskt arbete för forskningen kring bröstcancer genom att varje år färga oktober, rosa. Tillsammans med företag, föreningar och privatpersoner samlar de in enorma summor pengar för att finansiera forskning, sprida kunskap och påverkansarbete kring bröstcancer.

Deras arbete gör stor skillnad och räddar liv – det är en självklarhet för oss på Infozone att hjälpa till. Utöver att skänka pengar till forskningen hoppas vi genom att vi uppmärksammar månaden att vi kan påverka andra företag att göra detsamma. Det är viktigt att vi ständigt blir fler som pushar mot att uppmärksamma oktober som en rosa månad och fortsätter bidra med den hjälp vi kan för forskningen mot bröstcancer.

Infozone väljer rosa

IT-världen har länge varit en bransch med övervägande män men genom olika typer av intresseinsatser växer branschen även för kvinnor, men vi är långt ifrån en jämställd fördelning. Vi kan med stolthet säga att Infozone i USA har lyckats och har en 50 % fördelning mellan kvinnor och män, i Sverige får vi dock stå för att vi har en bit kvar för att ha en jämn fördelning. Vi hoppas verkligen att vi lyckas med våra instanser och vårt arbete att intressera fler kvinnor att söka sig till Infozone.

Vi har idag en fantastisk gemenskap och hoppas på att den ska kunna växa till nästa år med fler kvinnor på bolaget. Utöver vår fasta summa väljer vi även att skänka 1000 sek till Cancerfonden för varje kvalificerad ansökan vi får in från kvinnor under oktober.* Så tjejer, titta in här på vår hemsida och se om du hittar en passande tjänst för dig eller tipsa en kompis.

Alla fantastiska hjältar på Infozone, kvinna som man, väljer tillsammans färgen rosa i oktober och vi hoppas ni gör detsamma; tillsammans fortsätter vi sprida kunskap, uppmärksamhet och samlar in pengar till forskningen.

Vi vill även uppmana er alla att gå Cancerfondens, Bröstskola för att lära er att undersöka era bröst. Länk till bröstskolan hittar ni här!

Kollegor i branschen, välj rosa och uppmärksamma Cancerfondens viktiga arbete – #TILLSAMMANSMOTCANCER

*Upp till 20 kvalificerade ansökningar

 

Vi färgar Infozone rosa under oktober