Publicerades 15 februari 2022

Vad är egentligen IGEL OS?

Vad är egentligen IGEL OS?

Vi pratar en hel del om IGEL OS, men vad är det egentligen och vad kan det göra för er organisation? Detta ämnet kommer vi beröra i denna blogg idag.

Vad är IGEL OS?

IGEL OS är IGELs välbeprövade operativsystem som faktiskt enligt oss är det perfekta ”next generations edge OS” för leverans av arbetsytor i molnet/ virtuella skrivbord. Detta OS kan standardisera olika slutpunkter på en enhetlig plattform och ger er en adaptiv konfiguration samt granulär kontroll samtidigt som användarna får en välbekant, problemfri och enkel arbetsyta. IGEL OS stödjer mer bildskärmsprotokoll och ansluten kringutrustning än något annat alternativ på marknaden. Just IGEL OS 11 är specialbyggt för att ge företagsåtkomst till virtuella miljöer av alla dess slag.

Ett säkert operativsystem för x86-64-maskiner, det är designat för att bli det standardiserade operativsystemet för arbetsytor i molnet, PC, bärbara datorer, surfplattor och de flesta x86-64-enheter. Detta gör att ni kan omvandla era befintliga datorer till tunna klienter och ge dessa en längre livslängd samtidigt som det är mer miljövänligt. Det är helt enkelt ett kostnadseffektivt och miljövänligt alternativ för er organisation.

IGELs lösningar används idag av kunder över hela världen med över 3 miljoner IGEL OS-drivna kunder. Infozone är en av de främsta partners till IGEL i Sverige med ett unikt partnerskap där vi även är serviceexperter. Något vi berättat om här i vårt pressmeddelande.

För vilka organisationer passar IGEL OS?

IGEL OS passar egentligen alla typer av organisationer. Då IGEL har olika typer av hårdvara så funkar de för alla typer av arbeten. Då IGEL OS är ett read-only operativsystem så är det väldigt säkert för era användare som jobbar remote och lika säkert för enheten du har i ert konferensrum på ert kontor. Är ni en organisation som har produktion och flera olika användare nyttjar samma enhet? Inga problem för det funkar lika bra där.

Ni kan själva välja var och hur enheterna och IGEL OS skall användas. I vissa fall vill ni kanske bara publicera exempelvis MS Teams, då gör ni det. Eller har ni en Citrix-miljö där ni vill publicera skrivbord och/eller applikationer för era användare. Har ni exempelvis ett callcenter funkar det lika bra att använda IGEL OS där och även inom sjukvården där ni exempelvis kan använda Siths kort för inloggning. Så summeringen blir att IGEL OS passar egentligen alla typer av organisationer och användare.

Vill du ta ett möte rörande IGELs operativsystem? Tveka inte att kontakta oss.