Publicerades 23 april 2019

Tips: Appen Office

Tips: Appen Office

Använder du Office 365 och tycker ibland det kan vara svårt att hitta det dokument du nyss arbetade med? Finns det sparat i din egen OneDrive, i något team i Teams eller var det någon kollega som delade dokumentet med dig? Låt mig berätta mer för dig om hur Office Appen förenklar din arbetsvardag!

Stöter relativt ofta på problem när jag ska hitta det dokument jag tänkt arbeta med, ligger det sparat i min OneDrive, i något team eller var det en kollega som delade dokumentet med mig? Känns problematiken igen? Själv är jag en flitig användare av samarbetsfunktionerna i Office 365 och arbetar i dokument som både ligger i olika team i Teams, dokument som delas med mig samt de dokument som jag själv skapar och delar med andra.

Och, som sagt, har jag relativt ofta utmaning att hitta dokumentet igen. Var sjutton finns det? Var det i Teams? Ja, det var det kanske, men i vilket team var det då? Nu har jag hittat lösningen som funkar suveränt för mig, Appen Office!

Den Magiska Appen, Office

Appen Office, det är nu där jag hänger. Tidigare gick jag antingen till Office.com och loggade in för att se alla appar som kommer med Office 365 samt att det var lätt komma åt de senaste dokument jag arbetat med (oavsett var de fanns sparade). Ett sätt som dock kräver att jag har uppkoppling och loggar in via office.com.

Den magiska appen office

I appen visas de senaste dokument jag arbetat med och jag kan även fästa dokument som jag ofta arbetar med så de alltid är lätta att hitta (även om jag inte arbetat med dem på ett tag). Själva appen i sig fungerar även offline, men då ges, så klart, bara tillgång till de dokument som är synkade till datorn (och finns tillgängliga offline). Jag kan även se det som är delat med mig och även det som är intressant för mig (har tyvärr inte riktigt koll på algoritmerna för hur den räknar ut vad som är intressant för mig).

Det är lättare att hitta dokument i appen office

I appen finns en kraftfull sökmotor vilket gör det enkelt att söka bland dokument, filer och appar. Den söker både i din egen OneDrive samt i dokument som ligger någon annanstans men som du har behörighet och tillgång till. Det är sedan möjligt att filtrera och sortera bland sökresultaten. Himla smidigt!!

Så, känner du igen dig i utmaningarna att hitta bland alla bra verktyg som finns i Office 365, använd Office-appen som kommer med Windows 10!

Katarina Gullstrand, Digital Coach