Publicerades 9 juli 2018

Snabbt, Anpassningsbart, Säkert och Enkelt med Citrix Cloud

Snabbt, Anpassningsbart, Säkert och Enkelt med Citrix Cloud

Komplexa IT-miljöer är en vardag för dagens IT-avdelningar och ställer höga krav på möjligheter samt utveckling. En av förenklingarna för nutidens IT-avdelningar är Citrix Cloud som kan ta ert bolag direkt in i den moderna arbetsplatsen och det snabbt, anpassningsbart, säkert och enkelt.

För den initierade vet ni att det finns många olika typer av molntjänster. I grunden handlar det om vilka IT-resurser ni får tillgång till och de två vanligaste typerna kallas IaaS och SaaS. Med IaaS får ni tillgång till infrastruktur (servrar och datakapacitet) och med SaaS får ni mjukvara (t.ex. Office 365).

Citrix Cloud är en fantastisk plattform kopplat till IaaS, där ni hanterar, administrerar och provisionerar Citrixtjänster, vilket ju sen i grund och botten blir en SaaS tjänst för användarna. Genom Citrix Cloud Connector ansluter ni era egna resurser oavsett vilken molntjänst eller infrastruktur ni redan valt (on-prem, publikt moln, privat moln eller hybrid molntjänst). Citrix Cloud tillåter er alltså att skapa, hantera och distribuera arbetsytor med applikationer och data till användarna från en enda konsol, vilket ger möjlighet till en centraliserad hantering av XenApp/XenDesktop, XenMobile, ShareFile samt NetScaler Gateway.

Citrix Cloud bygger på 4 värdeord:

  • Snabbt – Distribuera applikationer och skrivbord, eller kompletta digitala arbetsplatser på endast några få timmar.
  • Anpassningsbart – Distribuera via vilken molntjänst ni vill eller vilken virtuell infrastruktur som helst. Eller kanske en hybridversion.
  • Säkert – Er organisation får kontroll över all information till applikationer, skrivbord och data.
  • Enkelt – Välj att implementera en helintegrerad Citrix portfölj via ett enda administrationsplan och på detta sätt förenkla er hantering av miljön.

Hur det fungerar

Det är väldigt enkelt att komma igång med Citrix Cloud. Har er organisation redan en on-prem.-lösning ansluts den med fördel genom att installera Citrix Cloud Connector. Att installera denna Connector innebär att vi får in er on-prem.-miljö i Citrix Cloud och vi kan då hantera er miljö där – genom en enda konsol. Har er verksamhet idag redan några delar i molnet som exempelvis Microsoft Azure och/eller Amazon Web Services så kan ni med fördel ansluta det till Citrix Cloud. Med hjälp av Citrix Cloud Connector så ansluter vi er miljö till Citrix Cloud och er organisation kan hantera hela er miljö från en enda konsol – snabbt, anpassningsbart, säkert och enkelt.

Citrix Cloud innehåller en rad olika tjänster som alla hanteras från en enda konsol, tillsammans heter de Citrix Workspace Services. Med Citrix Workspace Services kombinerar du fördelarna av applikations- och skrivbordsvirtualisering, mobilitetshantering, fildelning och nätverkstjänster för att leverera en säker digital arbetsplats.

Tjänster i Citrix Cloud:

  • XenApp och XenDesktop Service – Levererar en säker anslutning till virtuella Windows, Linux, och applikationer och skrivbord, oavsett vilken enhet du valt att arbeta på för stunden (ni vet, som Citrix alltid fungerat). Hantera både applikationer och skrivbord centralt via en enda konsol. Denna tjänst är baserad på Citrix XenApp och XenDesktop teknologin.
  • XenMobile Service – Denna tjänsten ger en omfattande hantering av mobila enheter och inkluderar hantering av både enheter och applikationer (MDM och MAM). Denna tjänst baseras på XenMobile teknologin.
  • ShareFile Service – Ger er en säker access till filer och data från vilken enhet som helst. Med ShareFile Service kan ni bland annat synka och dela data samt självklart editera den via t.ex. Office 365 applikationerna.
  • NetScaler Gateway Service – Denna tjänsten ger er organisation den mest säkra vägen för att leverera virtuella applikationer och skrivbord. Säkerställ tillgängligheten för XenApp och XenDesktop och ge era användare den bästa upplevelsen oberoende av enhet.

För övervakning av alla era tjänster och er miljö i Citrix Cloud så har Citrix sin egen övervakningstjänst kallad Smart Tools. Med Citrix Smart Tools hanteras XenApp/XenDesktop, XenMobile och NetScaler och gör kontinuerligt hälsokontroller av era XenApp/XenDesktop siter.

Låt Citrix Cloud vara er organisations väg in i framtidens digitala arbetssätt. Tveka inte att höra av er till oss på Infozone om ni vill veta mer om just Citrix Cloud och hur vi kan hjälpa er.

 

https://www.youtube.com/watch?v=QywoWo9fDgY