Publicerades 2 juli 2019

Sluta navigera mellan appar och spara tid – Citrix Workspace

Sluta navigera mellan appar och spara tid

Har ni koll på hur många olika appar ni loggar in i per dag? Kan vara från minsta lilla sak att godkänna? Till slut märker ni nog att det äter upp av er arbetstid att logga in/öppna upp respektive applikation för att bara åtgärda något litet. Det finns möjligheter till att spendera denna tiden på mer inspirerande arbetsuppgifter med Citrix Workspace. Låt oss berätta lite mer.

På årets Citrix Synergy introducerade Citrix den senaste versionen av Citrix Workspace – den här gången med ännu mer intelligens. Skrivbord, applikationer och filer som tidigare funnits i Citrix Workspace finns fortfarande kvar, men med nya spännande funktioner och nyheter som vi kommer gå igenom här med er. Citrix Workspace finns både som skrivbordsapplikation till er dator och som applikation till surfplatta eller mobiltelefon.

Idag arbetar vi i väldigt många olika appar, det finns verkligen appar för precis allt. Frågan är hur effektiva vi egentligen är med allt detta hoppande mellan de olika apparna. Det borde vara enklare att fokusera på sitt arbete om viktig information från alla olika appar samlas och visas tillsammans, kanske i ett flöde. Citrix gjorde egna undersökningar och sammanfattningsvis kan sägas att det ligger en hel del sanning i det. Det går snabbare att arbeta i så kallade microappar än i den ”stora appen”, mer information om Citrix undersökning hittar ni här.

Så, vad menar då Citrix med att det nu finns mer intelligens i Citrix Workspace? Jo, information från olika microappar hämtas och samlas i Citrix Workspace så det blir en ”levande” sida eller ett flöde liknande Facebook där information som är relevant för just er, baserat på roll och rättigheter. Informationen som hämtas kan komma från andra appar och ni kan dessutom utföra vissa delar (exempelvis godkänna) direkt utan att öppna respektive app.

Tänk att ni exempelvis är en del i olika godkännandeflöden; det är tidrapporter som ska godkännas i ett system, ledighetsansökningar som ska godkännas i ett annat, fakturaunderlag som ska godkännas i ett tredje system, reseräkningar och/eller utlägg i ett fjärde osv. I bästa fall kanske ni får ett mail om att någonting behöver er uppmärksamhet i något system. Annars får ni aktivt gå in i respektive system för att se om där finns någonting att utföra. I Citrix Workspace hämtas den informationen från de olika apparna och visas där i ett samlat flöde.

På bilden, visar vi ett exempel där ni ser en ”New Expense Report” från en applikation och en annan ”New Expense Report” från en annan applikation. Istället för att öppna dessa specifika appar kan ni i Citrix Workspace, få fram information om aktuell utläggsräkning för att se vad den innehåller och direkt antingen godkänna eller skicka tillbaka den. Ni behöver alltså inte öppna de olika apparna för att godkänna respektive utan kan göra det direkt i Citrix Workspace – Gissa om det kommer spara tid!

Vi berättar ännu mer om Citrix Workspace

Vad är då en microapp?

Jo, en microapp är en ”miniapp” som är gjord för att utföra en enkel uppgift utan att användaren behöver öppna den riktiga appen. Microappen hämtar informationen från den riktiga appen med hjälp av API:er. Den nya versionen av Citrix Workspace innehåller så klart väldigt mycket mer än bara det här, exempelvis SSO (Single Sign On) till bl.a. SaaS-tjänster med möjlighet till att lägga ett extra lager säkerhet så som vattenmärkning i applikationer eller förhindra att skärmdump tas eller möjligheten att kopiera information.

Enkelheten att komma åt alla appar utan att behöva komma ihåg alla olika lösenord, enkelt inte bara för användaren utan även för administrationen vid on- och offboarding. Avancerad analysdel, kraftig sökfunktion m.m. mer om detta i blogginlägg längre fram. Det vi har berört här känner vi är det som direkt gör att tid sparas; tid som kan ägnas åt andra mer inspirerande arbetsuppgifter än att navigera mellan olika appar.

Hayder Ali & Katarina Gullstrand