Publicerades 16 april 2020

Säkra er arbetsmiljö med virtuella skrivbord

Säkra er arbetsmiljö med virtuella skrivbord

Under många år har det pratats om att arbetet inte är en plats och en av de viktigaste basfunktionerna för ett flexibelt arbete är virtuella skrivbord eller virtual desktop. Det är något som i dagens läge sätts på prov genom att många behöver arbeta hemifrån. Det finns många smidiga lösningar som löser detta för stunden men för att ta fram en långsiktig lösning för er organisation vill vi prata lite mer om virtual desktops.

Vad är ett virtuellt skrivbord?

Era medarbetares skrivbord eller desktop (det som de fysiskt vanligtvis ser på sin datorskärm) kan de på ett säkert sätt få åtkomst till via vilken dator/ enhet de än använder. Det grafiska användargränssnittet följer automatiskt med er arbetsmiljö. Ert innehåll lagras på er server och inte på enhetens hårddisk.

Smidigt då ni kan arbeta på språng genom exempelvis om ni inte är färdiga med dagens arbete men måste springa iväg är det bara att stänga igen och så plockas senaste sessionen upp på nästa enhet ni loggar in på. En bra lösning som gör att arbete inte heller går förlorat om ni råkat glömma trycka på spara.

Enkel IT

Det finns många delar med virtuella skrivbord som förenklar för både era medarbetare och för er IT-avdelning. Det gör att ni sparar tid och blir mer produktiva – lägg er tid på rätt saker. Alla inställningar och applikationer installeras på en maskin som sen IT kan ge åtkomst till. Detta förenklar vid on- & offboardingprocesser genom att er IT-avdelning kan både addera nya medarbetare och även ta bort dem.

Uppstår det problem för era medarbetare i deras arbete kan en enkel åtkomst ges till er IT-avdelning så de kan åtgärda problemen remote i miljön.

Säkra inloggningar till Virtuella Skrivbord

För att göra det extra säkert finns det flera olika säkerhetslösningar vid inloggning som ni kan använda er av för att era medarbetare kan ges åtkomst till sitt virtuella skrivbord genom exempelvis multifaktorsautentiering (MFA), smarta kort, engångskoder, BankID m.fl.

Microsoft & Citrix

Vi på Infozone samarbetar med Microsoft och Citrix i våra erbjudandet av virtuella skrivbord genom Windows Virtual Desktop och Citrix Managed Desktop. Läs mer här om våra paketeringar för virtual desktop där vi även kombinerat dessa två.

Ett smidigt, enkelt och säkert sätt för att erbjuda era medarbetare trygghet i sitt distansarbete!