Publicerades 22 mars 2024

Parallels, en smart utmanare för den digitala arbetsplatsen

I denna blogg presenterar vi vad Parallels kan göra

Parallels, en smart utmanare för den digitala arbetsplatsen

Att skapa en ideal, digital säker arbetsyta för organisationer som idag har medarbetare som arbetar på distans är en nödvändig faktor i IT-strategin därför är det viktigt att ständigt våga utmana lösningarna som finns för att sträva efter det bästa och mest kostnadseffektiva för just er organisation. En av dessa utmanare har vi på Infozone inlett ett samarbete med; låt oss berätta mer för er om Parallels.

Parallels är ett multiinternationellt bolag som har funnit i över 20 år men är hyfsat nya på den svenska marknaden, vilket gör dem till en spännande uppstickare till den digitala arbetsplatsen jämsides med bl.a. Citrix och Microsoft. Parallels arbetar med flera olika lösningar och komponenter, den del som vi på Infozone fokuserar på är just Parallels RAS (Remote Application Server). Genom en central hanteringskonsol för era IT-administratörer, kan de smidigt virtualisera och föra samman olika lösningar för era medarbetare till en säker och virtuell arbetsmiljö. Ni väljer själva att skapa den digitala arbetsyta som är mest ideal för er organisation och ni sätter era medarbetare i fokus.

Parallels RAS

Parallels RAS effektiviserar distribution och underhåll av IT-infrastrukturer. Den är klar för användning och enkel att konfigurera och hantera, vilket minskar IT-arbetsbelastningen. En enhetlig och intuitiv hanteringskonsol, konfigurationsguider och en anpassningsbar uppsättning av verktyg levererar enkelt program, skrivbord och data till vilken enhet som helst. Parallels RAS är en allt-i-ett-lösning för distansarbete som minskar arbetsbördan för IT-personal, gör att hårdvaran tar mindre utrymme och kan sänka omkostnaderna.

En enda licensmodell som innehåller hela uppsättningen funktioner, med en snabb inlärningskurva för IT-administratörer och enkel tillgång till gratis utbildning.

Joacim Häll arbetar som affärsutvecklare på Infozone, där han då tittar och utvärdera potentiella samarbetspartners till Infozone. Vi frågade Joacim varför han tyckte att Parallels RAS var en bra lösning till vår produktportfölj för den digitala arbetsplatsen:

– Våra kunder har önskat utmanare till de stora jättarna som kan konkurrera med dagens prisbilder och licensmodeller men som även är starka kring säkerhet och användarvänlighet just kring virtuella applikationer samt skrivbord. Därför ser vi Parallels som ett perfekt komplement till vårt helhetserbjudande för den digitala arbetsplatsen. Vi ser det som en smart utmanare och är glada över att kunna presentera denna lösning för kunder som önskar att se något nytt, säger Joacim Häll.

Vill ni veta mer om Parallels RAS och hur ni kan effektivisera er verksamhet med en ny digital arbetsyta? Tveka inte att kontakta oss på Infozone för mer information.