Publicerades 17 juni 2020

Nya säkerhetsfunktioner tillgängliga för Citrix SD-WAN

Nya säkerhetsfunktioner tillgängliga för Citrix SD-WAN

Citrix har precis här inför sommaren presenterat några nya funktioner som finns tillgängliga för deras nätverks- och säkerhetslösning, SD-WAN. Vi har sammanställt dessa till er i denna blogg och tveka inte att kontakta oss om ni vill veta ännu mer.

Ökningen av SaaS-applikationer, molnplattformar och andra molnbaserade tjänster som vi ser idag förändrar sättet till hur era applikationer levereras. Med det paradigmskifte vi nu lever i behöver ni tillföra extra säkerhet till er traditionella metod för att återföra trafik till datacentret och med rätt säkerhetsfunktioner så ni inte försämrar användarupplevelsen.

Genom att ni låter era användare och enheter på era filialer få direkt åtkomst till sina internet- och SaaS-appar minskar ni inte bara belastningen mellan era siter utan ni ger en förbättrad användarupplevelse. Detta kan dock leda till att ni exponerar er filial för alla typer av internettrafik och ni ökar er risk för en attack. Det är viktigt att ni har rätt lösningar för att inte äventyra er organisations säkerhet. Citrix har nu utvecklat sin lösning SD-WAN med ännu fler funktioner som vi nu tänkte gå in på här.

Citrix SD-WAN Advanced Edition

Men denna nya del ges ni fullt integrerade säkerhetsfunktioner för att motverka attacker och skydda ert nätverk. Ni skyddar er verksamhet både från attacker som kan komma från internet och molnet. Med Citrix SD-WAN Advanced Edition får ni extra skydd med IDS/ IPS, webbfiltrering och skydd mot skadlig programvara. Ni kan ge era användare en suverän applikationsupplevelse då de går direkt från internet- och SaaS-applikationer utan att kompromissa med er organisations säkerhet. Ni ges också möjligheten till att blockera hot redan vid startpunkten för att stoppa spridning av hot internt.

IDS/ IPS: Signaturbaserad IPS mildrar effektivt hot.

  • 34 000+ signaturupptäckter för olika attacker
  • Nya attacksignaturer uppdateras automatiskt
  • Automatiserade signaturuppdateringar för att säkerställa skydd mot de senaste attackerna

URL-Filtrering: Skydd mot webbaserade skadliga program och missbrukad bandbredd

  • Kategoriserar den största URL-databasen i över 79 kategorier, 750+ miljoner domäner och 32+ miljarder webbadresser klassificerade över 45+ språk. Dessutom korrelerade 6 miljoner farliga IP: er med URL: er
  • Rapporterar och händelseloggar berättar hur ert nätverk används (eller missbrukas)

Anti-Malware: Försvar mot zero-day hot, virus, maskar, trojanska hästar, botnät, okänd skadlig kod och nya infektioner.

  • Skydda mot all er internettrafik: HTTP, FTP och SMTP
  • Minskar, skannar arkiv och komprimerade filer som skyddar mot komplexa arkivbomber
  • Upptäcker infekterade klienter som går med i ditt nätverk och hindrar dem från medverkan
  • Drivs av Bitdefender

Det kan verka väldigt tekniskt och mycket krångligt, därav har vi flera SD-WAN experter i vårt team av hjältar på Infozone som hjälper er att säkra upp er organisation. Nu mer än någonsin behövs det. Tveka inte att kontakta oss för mer information.