Publicerades 28 januari 2020

Nå den fulla potentialen i er arbetsgrupp med intelligens från Citrix Workspace

Nå den fulla potentialen i er arbetsgrupp med intelligens från Citrix Workspace

Ledare har idag en stor utmaning i att ständigt möta alla behov från sina medarbetare. De ställer krav på organisationen i att ha en förstklassig arbetsmiljö som också i sin tur gör att de levererar toppklass. Har jag rätt? Jag tror på att vi kan få fram den fulla potentialen i våra medarbetare om vi också vågar göra satsningarna som krävs som jag berör lite i denna blogg.

Är ni kvar i gårdagens workspace?

För att nå framgång i er organisation är det viktigt att ni satsar på att bygga en bra infrastruktur till era medarbetare för att förenkla deras arbete och få dem mer engagerade. Det kan ju idag vara en så avgörande faktor i om ni får behålla era medarbetare eller ej. Hur långt har ni kommit i arbetet med att förenkla deras arbetssituation kring inloggningar, förflyttningar mellan appar, informationshantering etc.? Det får inte vänta längre i dagens arbetssituation! Oavsett storlek på ert bolag, vågar jag påstå att detta måste prioriteras. Förenkla arbetet för era medarbetare och ni frigör tid så den kan fokusera på rätt saker.

Missa inte nutiden med Citrix Workspace Intelligence

Citrix har länge jobbat för att ni med hjälp av er inloggning ska komma åt ert virtuella skrivbord. De följer ständigt utvecklingen och är i framkant baserat på krav från marknaden. Med Citrix Workspace som jag då vill lyfta fram i denna blogg kan ni arbeta med intelligensen från mikroappar som ställs in efter varje persons preferenser och vanor. Ni får möjlighet att arbeta i era Windows-applikationer som vanligtvis inte har kunnat användas på alla enheter genom Citrix Workspace då de arbetar i den virtuella skrivsbordsmiljön. Se ännu mer om mikroappar i en blogg som mina kollegor skrivit, den hittar ni här.

Att växla mellan appar kan leda till att produktiviteten minskar med 40 %. Källa: Harvard Business Review.

Med hjälp av en enda säker inloggning kommer ni åt er arbetsmiljö från önskad enhet och den plats som ni väljer att arbeta från. Vi kan fortsätta tjata om det men för många av oss är arbetet inte en plats och kan inte vara det heller. Öka produktiviteten och låt era medarbetare slippa bytet mellan appar.

Citrix Assistant – En produktivitetsbooster

Anställda tillbringar 20 % av sin tid med att söka efter intern information. Källa: McKinsey Insights

På tok för mycket onödig tid för att söka efter information, men i Citrix Workspace Intelligence finns det en fantastisk funktion som heter Citrix Assistant som kan hjälpa till med den delen. Det är en sökassistent som gör det enkelt för er att ställa frågor i ert workspace och snabbt få fram svaren. Den funkar som röstassistent och även i skrift. Funktionen guidar er till rätt information som kan vara så enkel som vart finns ett specifikt dokument eller önskemål att öppna alla dokument med ett specifikt ord.

Licensbaserad prissättning

Citrix Workspace är idag licensbaserat med priser för användare/ per månad där ni kan välja på paket från Standard, Premium och Premium Plus. Mina kollegor här på Infozone kan hjälpa till att guida er till vilken paketering som lämpar sig bäst för er organisations behov samt hur ni kommer igång på bästa sätt.

Ha en molnstrategi som gör att ni är i framkant! Mitt tips är att inte missa att fokusera på nutiden, det är den som gör att ni hänger med i framtiden och det gör ni med Citrix Workspace Intelligence.

Vill ni redan nu få en interaktiv rundtur av Citrix Workspace så rekommenderar jag er att besöka följande sida: https://www.citrix.se/products/citrix-workspace/interactive-tours.html

Eva-Katrine Persson
Ledord att ta med er om Citrix Workspace Intelligence är: Det är Snabbt, Smidigt, Säkert och Användarvänligt!