Publicerades 12 mars 2019

Modernisera er IT-infrastruktur med Nutanix

Modernisera er IT-infrastruktur med Nutanix

Förra veckan var det Stockholms tur att få ta del av Nutanix-konferensen .NEXT on tour på Münchenbryggeriet och självklart var vi som partner på plats för att rapportera allt intressant till er; Olivia Bodare från infozone presenterar bl.a. hur ni kan modernisera er IT-infrastruktur.

Sluta bygga datacenter. Börja bygga Cloud. Bygg ditt företagsmoln med ledaren i hyperkonvergerad infrastruktur: Nutanix.

Om vi går tillbaka i tiden hade Nutanix som vision att göra IT-infrastruktur osynlig, att satsa på virtualisering av datacenter. Sagt och gjort, de gamla hederliga datacentrarna har moderniserats och det med hjälp av Nutanix hyperconvergerade-lösning. Nutanix har gett företag frihet att managera något komplext på ett enkelt sätt och kostnaderna som kom med den förlegade infrastrukturen har reducerats kraftigt. Det som utvecklats är ett mjukvarusystem som både är enklare samt snabbare, med större säkerheten och kontroll vid hantering. Mjukvaran ger användaren större valmöjligheter och frihet när det kommer till både hårdvara, hypervisors, applikationer samt Cloud.

Som ni säkert förstått så pratades det mycket om hyperkonvergering, datacenter och moderniseringen av dessa, under konferensen. Men utöver detta diskuterades det nästa mer om hybridmoln, företagsmolnslösningar, molnautomation och IoT. Detta då Nutanix nu levererar en så kallad Enterprise Hybrid Cloud-lösning som gör det möjligt för IT att fokusera på de applikationerna och tjänsterna som driver företaget.

Infozone var på plats på Nutanix event .Next on tour i Stockholm

Några av Nutanix kunder presenterade på scenen sina upplevelser kring samarbetet och det mest intressanta var att få höra kring deras mod att de hade vågat göra en förändring. Resan från den gamla typen av datacenter till den moderna innebar för många av kunderna följande steg:

  • Problemsöka och utvärdera sin IT-infrastruktur
  • Börja modernisera sitt datacenter
  • Köra sina företagsapplikationer i Enterprise Cloud
  • Ta med Cloud-Native-infrastruktur till sina apputvecklare
  • Konvertera privata och publika Cloud

Det kunderna var mest nöjda med var kostnad- och tidsbesparingarna som gjorts på arbetskraft då det som tidigare krävde flera IT-specialister för att hålla koll på datacentrena, kräver idag enbart en person som arbetar med mjukvarusystemet.

Utvecklingen går framåt ruskigt snabbt och Cloud är en stor anledning till det. Nutanix presenterade även för oss sin framtida vision: att göra Cloud osynligt. Julie O’Brian, Senior Vice President Corporate Marketing på Nutanix menar på att företag som inte ständigt ändrar något kommer inte att finnas kvar länge till. Det handlar om att anpassa sig eller förlora; anpassa sig till den föränderliga marknaden och därmed vara med i digitaliseringsresan då den ständigt utvecklas. Eller förlora för att du inte vågar förändras och därmed går miste om chansen att digitalisera när det väl krävs av en.

Det finns ett behov av IT-innovation för att driva tillväxt. Att plattformsförnya sin IT med Nutanix är ett steg i rätt riktning. Vill ni veta mer om vad Nutanix kan göra för er organisation? Kontakta oss på Infozone.

Olivia Bodare, Infozone