Publicerades 3 april 2023

Moderna datatrender inom tillverkningsindustrin och utvecklingen för IT- & BI-chefer

Moderna datatrender inom tillverkningsindustrin och utvecklingen för IT- & BI-chefer

Tillverkningsindustrin utvecklas ständigt och ny teknik har radikalt förändrat branschen. En stor förändring har varit den ökande betydelsen av dataanalys, vilket har flyttat roller och ansvar. Vi på Infozone vill hjälpa er kunder till rätt lösningar för era IT och Beslutstödsbehov. Nu är har det blivit dags för oss att bjuda på andra delen i vår bloggserie tillsammans med TimeXtender kring moderna datatrender inom tillverkningsindustrin.

Tillverkningsdatatrender har gett upphov till nya sätt att analysera och använda data för att förbättra verksamheten. Med sensorer och Internet of Things (IoT)-enheter kan ni som tillverkare samla in stora mängder realtidsdata från era maskiner, utrustning och produkter. Denna data kan användas för att få insikter i tillverkningsprocesser, identifiera flaskhalsar och optimera produktionen.

IT- & BI-chefernas ansvarsområden

IT-chefer spelar en avgörande roll för att säkerställa att data samlas in, lagras och bearbetas effektivt. De ansvarar för att etablera och underhålla infrastrukturen som möjliggör datainsamling och analys, inklusive servrar, nätverk och lagringssystem. Dessutom måste de se till att uppgifterna är skyddade från cyberhot.

BI-chefer är ansvariga för att analysera data och omvandla den till handlingsbara insikter. De använder BI-verktyg för att skapa rapporter och visualiseringar som gör det möjligt för beslutsfattare att förstå data och fatta välgrundade beslut. BI-chefer måste ha en djup förståelse för tillverkningsprocesser och förmågan att översätta datainsikter till handlingsbara strategier. För att göra detta behöver de pålitliga dataverktyg för data lake-hantering, datalagerautomation och mer.

Oklara linjer

Ökad dataanvändning har suddat ut gränserna mellan IT- och BI-funktioner. IT-chefer måste ha en gedigen förståelse för affärsprocesser och kunna kommunicera effektivt med företagsledare, medan BI-chefer måste ha en stark teknisk bakgrund för att kunna arbeta med de stora datamängderna.

Det är här en data estate builder, som TimeXtender, kan visa sig vara extremt fördelaktig. När du paras ihop med Self-Service BI-verktyg från Infozone kan ni enkelt bearbeta er data och uppdatera era bilder.

Datatrenderna inom tillverkningsindustrin förändrar verkligen i rollerna för IT- och BI-chefer på många sätt, håller ni med? Eftersom användningen av data fortsätter att växa måste dessa chefer anpassa sig till nya tekniker och arbetssätt för att hålla jämna steg med branschens krav. Genom att göra det kan de hjälpa sina organisationer att förbli konkurrenskraftiga och förbättra sina processer.

Tveka inte att kontakta oss för mer information om data trenderna och hur dessa kan hjälpa er.

Vill du också skapa intelligenta och automatiserade Data pipelines 10 gånger snabbare?

Är du nyfiken på att prova TimeXtender? Testa vår ”TimeXtender Free Plan” som är ett utmärkt sätt att prova vår holistiska lösning för dataintegration utan att åta sig en betald plan. Det gör det möjligt för dig att utvärdera och se om den passar dina behov.

Bloggserie skapad i samarbete med: