Publicerades 21 september 2015

Utveckla och arbeta offline med hjälp av license lease

Utveckla och arbeta offline med hjälp av license lease

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Genom att använda ”License lease”-funktionalitet i QlikView kan man låna en licens från server för att utveckla samt arbeta med QlikView rapporter.

Hur gör man då för att låna en licens från servern?

Jo, det första steget är att se till så att server tillåter ”License lease”. Detta gör man i Management Console.

  1. Fliken ”System”->”Licenses” -> Markera ”QlikView Server”
  2. Välj i högra området fliken ”Client Access Licenses (CALs)” -> ”General”
  3. Titta noga så att boxen ”Allow license lease” är markerad.

[/vc_column_text][dt_gap height=”24″][vc_single_image image=”16278″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][dt_gap height=”24″][vc_column_text]Nu har vi sett till att QlikView servern tillåter ”License lease”. Nästa steg är att låna en licens från servern. Detta sker automatiskt när man från sin lokala QlikView klient ansluter och öppnar en rapport på servern.

Öppna din QlikView klient och gå till ”File” (eller dess svenska motsvarighet) -> ”Open in Server…”[/vc_column_text][dt_gap height=”24″][vc_single_image image=”16279″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][dt_gap height=”24″][vc_single_image image=”16280″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][dt_gap height=”24″][vc_column_text]Vid nästa fönster, säkerställ att du har rätt sökväg till servern. Välj autetiseringsmetod och fyll i användaruppgifter om det efterfrågas. Tryck på ”Connect” och öppna godtycklig qvw fil. Licensen har nu lånats automatiskt till dig och är giltig i 30 dagar sedan måste proceduren åter upprepas. Du har nu även möjligheten att arbeta offline med de rapport/qvw filer som finns lagrade lokalt på datorn.

Lycka till![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Genom att använda “License lease”-funktionalitet i QlikView kan man låna en licens från server för att utveckla samt arbeta med QlikView rapporter.

Hur gör man då för att låna en licens från servern?

Jo, det första steget är att se till så att server tillåter “License lease”. Detta gör man i Management Console.

  1. Fliken “System”->”Licenses” -> Markera “QlikView Server”
  2. Välj i högra området fliken “Client Access Licenses (CALs)” -> “General”
  3. Titta noga så att boxen “Allow license lease” är markerad.

[/vc_column_text][dt_gap height=”24″][vc_single_image image=”16278″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][dt_gap height=”24″][vc_column_text]Nu har vi sett till att QlikView servern tillåter “License lease”. Nästa steg är att låna en licens från servern. Detta sker automatiskt när man från sin lokala QlikView klient ansluter och öppnar en rapport på servern.

Öppna din QlikView klient och gå till “File” (eller dess svenska motsvarighet) -> “Open in Server…”[/vc_column_text][dt_gap height=”24″][vc_single_image image=”16279″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][dt_gap height=”24″][vc_single_image image=”16280″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][dt_gap height=”24″][vc_column_text]Vid nästa fönster, säkerställ att du har rätt sökväg till servern. Välj autetiseringsmetod och fyll i användaruppgifter om det efterfrågas. Tryck på “Connect” och öppna godtycklig qvw fil. Licensen har nu lånats automatiskt till dig och är giltig i 30 dagar sedan måste proceduren åter upprepas. Du har nu även möjligheten att arbeta offline med de rapport/qvw filer som finns lagrade lokalt på datorn.

Lycka till![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]