Publicerades 10 juni 2020

Kontors- & hemarbetsplatsen med IGEL

Kontors- & hemarbetsplatsen med IGEL

Som ni kanske har sett har vi på Infozone paketerat IGEL som tjänst där vi erbjuder två olika paket så jag tänkte ta tillfället i akt att berätta lite mer om de olika modellerna. I våra tjänstepaket kring IGEL nämns två enheter, IGEL UD2 samt IGEL UD-Pocket. Jag tänkte att jag skulle försöka förklara dem lite mer och även skriva om en tredje kraftfull modell som vi kan erbjuda om ni önskar.

Kontorsarbetsplatsen – IGEL UD2

I vårt paket för kontorsarbetsplatsen ingår IGEL UD2 som är en kostnadseffektiv och kraftfull tunn klient. Denna enhet har bland annat fem USB portar samt två displayportar för att få bästa grafik på två skärmar. Denna slimma enhet erbjuder med sin Quad-core processor pålitlig prestanda för att bland annat komma åt Cloud Workspaces samt era virtuella skrivbord. Den har 2GB RAM samt 4GB minne och kommer med IGEL Workspace Edition licens.

Men när passar denna enhet som bästa då?
Jo den passar utmärkt för egentligen alla ändamål bortsett från om ni kör väldigt tunga applikationer som exempelvis CAD-applikationer. Med sin slimma design är det inga problem att ha den ståendes även på det minsta kontoret med lite utrymme och den är också något mer prisvärd än UD3.

Hemarbetsplatsen – IGEL UD-Pocket

I vårt paket för hemarbetsplatsen ingår den lilla USB-stickan IGEL UD-Pocket. Denna lilla enhet erbjuder hög prestanda och är som gjord för hemmakontoret eller för de mobila användarna att komma åt Cloud-tjänster, applikationer eller virtuella skrivbord. Ni kopplar enkelt in denna lilla enhet i er befintliga dator och startar upp med IGEL OS. Med sina 2GB RAM och 8GB minne är detta en väldigt kraftfull liten enhet som ni kan ha i er nyckelknippa och ha med er överallt.

Den kraftfulla IGEL UD3

Den tredje enheten som jag vill passa på att nämna som är lite mer kraftfull är IGEL UD3. IGEL UD3 har nu en uppdaterad design och hårdvara som är optimerad för multimedia samt unified communications. Den har 4GB RAM och 8GB minne samt en rad andra portar så som USB-C och displayport (denna displayporten ger möjlighet till 4K upplösning). I denna enhet finns även en möjlighet för en ännu säkrare enhet med tvåfaktorsautentisering och möjlighet till en läsare för smarta kort vilket gör er enhet säkrare. IGEL UD3 passar utmärkt på era kontorsarbetsplatser om ni vill ha en ännu mer kraftfull enhet än UD2 och ska ni köra tyngre applikationer så som CAD så rekommenderar jag UD3.

Hayder Ali berättar mer om de olika tunna klienterna från IGEL

Gemensamt för alla IGELs enheter är att de hanteras central via IGEL UMS som ger er IT avdelning möjlighet för lätt on- och off-boarding av användare, lätt att lägga till och ta bort enheter samt att göra inställningar på era enheter är enkelt.

Vill ni veta mer om IGEL och de tjänstepaket vi erbjuder så tveka inte att höra av er till oss på Infozone.

Hayder Ali, Infozone