The Inspiration Zone, 2017!
The Inspiration Zone, 2017!
Det var frostigt och kallt ute men i vår lokal på Venue81 var det varmt, med en härlig atmosfär från våra besökare på årets The Inspiration Zone. Vi bjöds på en välsmakande lax till lunch och trevligt häng innan själva föreläsningarna kickade igång.Den 16:e november anordnade Infozone sin första The Inspiration Zone för att guida organisationer i deras väg kring alla förändringar som sker i IT-världen samt för att bjuda på Inspiration.
I föreläsningslokalen hade besökarna möjlighet att möta representanter från våra utställare och ställa exakt de frågor som de önskade svar på. Arrow, Biohax, Citrix, Cyxtera, Igel, Ivanti, Infozone, TimeXtender och Qlik fanns alla med under hela eftermiddagen samt kvällen.I torsdags kickade Benny Silfvergren igångThe Inspiration Zone
Vår eminente konferencier Benny Silfvergren, Infozone guidade talarna samt besökarna genom hela dagen och gjorde så att alla fick känna sig delaktiga. Han inledde föreläsningarna med dagens budskap kring #shifthappens och påvisade exempel på hur vi idag lever i en värld av snabb förändring.
Hade ni inte möjlighet att delta på årets The Inspiration Zone? Då får ni gärna kontakta oss så kan vi boka in ett möte och gå igenom, de för er mest viktiga bitarna.
Vi har lite kortfattat sammanfattat föreläsningarna och de viktigaste ämnen som våra talare berörde under The Inspiration Zone:
Johan Lönnqvist och Peter Karpinski från Infozone
Infozone har tagit fram en SharePoint-paketering för att hantera dagens verklighet med snabba shiften, där ett klassisk långdraget IT-projekt är svårt att ro i land med ett värdefullt resultat.
Infozone presenterar vår SharePoint-paketeringThe Inspiration Zone starta med en presentation från Infozones egna Johan Lönnqvist tillsammans med Peter Karpinski. Ingående presentera de den så framgångsrika SharePoint-paketering och hur vi ser på ett modernt intranät/ kommunikationsplattform. Vidare diskuteras hur företag på riktigt kan krama ur ett värde från en gemensam plattform där man samlar dokument och styrdokument för hur man arbetar effektivt i definierade processer.
Med paketeringen bestående av olika moduler för intranät/ kommunikation och verksamhetsstyrning/styrande dokument erbjuder Infozone tillsammans med Peter Karpinski fantastiska möjligheter att faktiskt lyckas med intranätprojektet. Utifrån år av erfarenhet har paketeringen byggts upp för att få kunder att snabbt komma igång med de mest använda och nödvändiga funktioner samt möjligheterna i plattformen. Med hjälp av Infozones paketering kommer kunden snabbare igång och kan lägga pengar på viktiga aktiviteter som utbildning och att kommunikationsplattformen rullas ut i sin rätta fart och form.
Andy Lalaguna från Cyxtera
Cyxtera tittar på säkerhet ur ett lite annorlunda perspektiv; så som säkerhet fungerat de senaste 2 årtionden fungerar det inte idag, där vi har en traditionell brandvägg placerad i vårt lokala datacenter. Cyxtera arbetar istället med säkerhet utifrån ett användarperspektiv. Tänk att där är ett skal runt användaren som skydd, tänk Iron Man.
Användaren skall idag inte bara hämta data i det lokala datacentret utan i olika molnplatCyxtera talade på årets The Inspiration Zonetformar så som Azure, AWS och Google med flera. Cyxtera använder sig av något som kallas ”Software-Defined Perimeter”. Cyxtera har ett väldigt tydligt budskap med sig som kommer ifrån en Gartner undersökning, 60% av alla Enterprise företag kommer byta ut traditionell VPN till förmån för ”Software-Defined Perimeter”. Infozone kan inte mer än att hålla med, traditionell VPN är inte framtiden. Här kan vi verkligen tala om vårt budskap med dagen #SHIFTHAPPENS. Andy avslutade med lite intressant fakta, deras AppGate har sitt ursprung i Göteborg, en väl bevarad hemlighet.
Mattias Björkman och Michael Gustafsson från Citrix – möjliggör din digitala arbetsstyrka med Citrix
Citrix har sedan en tid tillbaka en strategi som är ”Cloud First” samt att Citrix även talat om ”Mobile First”.Michael Gustafsson på The Inspiration Zone Den strategin ser Citrix idag som en verklighet. Fler och fler går mot molnet, Citrix Cloud är en möjlighet för att ta mobilitet till nästa nivå. Under Citrix presentationen var där väldigt lite ppt och mycket demo.
Demo gick ut på hur, när, var kan vi använda Citrix som den moderna arbetsplatsen. Svaret är att Citrix och Citrix Cloud passar alla typer av verksamheter och användare. Precis som Cyxtera har Citrix också med ”Software Defined Perimeter” i sin arkitektur. Detta visar att Infozone har en tanke med sina strategiska partners, samarbete är nyckelordet. ShareFile är något som det pratas mycket om och är en produkt som kan hjälpa er i ert GDPR-projekt.
Lobe Bodin och Massimo Salvini från Ivanti:
Idag är RES en del av Ivanti och med det kommer många fördelar. Användarna är den viktigaste tillgången i ett företag men även den största risken när det kommer till säkerhetshot. Ransomeware och mobila enheter ser Ivanti som de största hoten idag. Det viktigaste budskapet idag är stridens tre grundelement som Ivanti vill förmedla:
ELD: handlingsplan med åtgärder
RÖRELSE: Flexibilitet, hoten förändras, se till att organisationens kunskap hänger med, utbildningen innan och återkoppling efter en attack.
SKYDD: Använd ”Whitelistning”
Infozone kan hjälpa er med alla grundelementen och hjälpa ert företag med att användarna enbart blir den viktigaste tillgången. Låt inte Ransomeware stå i vägen för er företagsutveckling.
Sam Bäcknäs från Qlik – It´s all about the data:
”Leave data where it is” – ett motto som Qlik kommunicerar och kommer leva efter framöver.
Leave data where it is med QlikSam Bäcknäs från Qlik går igenom grunderna i Qliks idag etablerade och välkända associativa modell. En av fler anledningar till att Qlik idag är så stora och framgångsrika på beslutsstödsmarkaden. Via den associativa modellen visar Sam hur ni kan analysera samt ta er an data för att ta bättre och smartare beslut för framtiden.
Vidare beskriver Sam mottot ”Leave data where it is” och i stora drag handlar det om att man i alla lägen inte ska/kan flytta data till sina egna databaser. Utifrån en indexering som du applicerar där datat finns kan du kombinera detta med data ni har i ”egen regi”.
Sam avslutar med att ge oss en glimt av framtiden där kommande versioner av Qlik Sense erbjuder smart AI funktionalitet för att intuitivt och snabbt kunna urskilja mönster i stora datamängder. The future may be here!
Majken Sander från Timextender
BI processen kräver en flexibilitet då den ständigt bör vara under förändring för att skapa värde i organisationen. Men vanligt förekommande är att flexibiliteten förorsakar mindre kontroll och en mindre effektiv förvaltning i längden. Majken från TimeXtender beskriver problematiken genom att ta oss igenom en resa där vi följer data från källsystem till front-end verktyg. Beskriver hur vi utifrån datalager och TimeXtender best-practice bygger en så kallad Discovery Hub™ utan att skriva en enda kodrad. Allt skapas genom automatiseringar och i metadata format. Till och med dokumentation av allt data, begrepp etc. skapas av automatik.
På temat dokumentation och funktioner medför TimeXtender och Discovery Hub™ även en möjlighet att GDPR säkra din BI-miljö. Följande 4 frågor bör ni kunna svara på för att känna er trygga och ha kontroll på er data:
– Vilken data har du?
– Var finns din data?Intervju på The Inspiration Zone med Tibnor och Carlsberg
– Vad används den till?
– Vem har access till datat?
Vi tackar även Dag Åselius, Tibnor och Tony Engman, Carlsberg Sverige som kom och berättade lite mer hur de ser på #shifthappens och vad framtiden bjuder på.