Publicerades 2 december 2019

Infozone inleder spännande samarbete med Tacton

Infozone inleder spännande samarbete med Tacton

Vi kan med glädje presentera att vi har inlett ett nytt spännande samarbete inom området för Business Intelligence och detta med det världsledande företaget, Tacton.

Tacton Systems är världsledande inom just avancerad produktkonfiguration med en teknologi som förenklar för bland annat tillverkande bolag att designa, konfigurera och sälja komplexa produkter. De har kunder världen över och några av dem är ABB, Caterpillar Propulsion och Siemens.

Vi har tagit fram en lösning för att Tactons kunder snabbt ska kunna komma igång med analys och uppföljning av sin CPQ-data (Configure, Price, Quote). Det är en standad Qlik Sense-lösning som vi kallar för CPQ Analytics Template.

Vår CPQ Analytics Template fungerar tillsammans med Tacton CPQ option API for Analytics och innehåller en fördefinierad datamodell och ett användargränssnitt baserat på en standard ”vanilla” CPQ konfigurering. Lösningen innehåller 13 olika tabeller/objekt samt hanterar hur ni dynamiskt kan spara historisk CPQ-data. Lösningen innehåller också ett antal olika förslag på användarexempel (use cases) för att kunderna snabbt ska kunna komma igång med sin analys.

CPQ ANALYTICS TEMPLATE innehåller följande:

  • Färdiga kopplingar (Nycklar) mellan de 13 inkluderade tabellerna.
  • En metod för att hantera hela ETL processen från källdata till analys.
  • En metod för att hantera migrering mellan ny och historisk CPQ data.
  • En funktionell datamodell baserad på en standard “vanilla” CPQ-konfigurering
  • Hantering och konsolidering av olika valutor.
  • Ett dynamisk och flexibelt sätt att hantera kundunika konfigurationsparametrar.
  • Designat användargränssnitt med anpassade visualiseringar.

Vi ser med spänning framemot vårt fortsatta samarbete med Tacton. Vill ni veta mer om vårt samarbete och vår CPQ Analytics Template, vänligen kontakta Fredrik Ehnö på Infozone.