Publicerades 23 augusti 2022

Infozone fortsätter sin framfart och fyller ett kompetensgap på den norska marknaden

Infozone fortsätter sin framfart och fyller ett kompetensgap på den norska marknaden

Tech-företaget, Infozone väljer nu att expandera utomlands genom att satsa på den norska marknaden, där de ser en stor efterfrågan på IT-konsulter. De öppnar upp sitt nya kontor i centrala Oslo i september och börjar med höga expansionsmål.

Infozone arbetar idag med lösningar inom infrastruktur, systemutveckling, data och beslutsstöd där de har några av de främsta IT-konsulterna i Sverige samt USA. Detta är dock en marknad som de ser ett tydligt gap av i Norge och vet att efterfrågan är stor av kompetens just inom deras affärsområden. Därför tar nu Infozone med sig sitt arbetssätt till Norge och vidareutvecklar sin verksamhet på plats för att fylla detta kompetensgap i den norska marknaden.

Infozone väljer inte enbart att satsa i Norge utan ser fler möjligheter med att utveckla sin verksamhet i bland annat Spanien eftersom just kompetens har en hög efterfrågan runt om i världen. Något som blivit ännu tydligare av pandemin då pressen från användarna av att leverera säkra och hybrida arbetssätt är av högsta prioritet. Hampus Carnemark, grundare av Infozone kommer nu att leda expansionen utanför Sverige och jobba mer fokuserat på dessa satsningar. Infozone satsar på den norska marknaden med nytt kontor i Oslo

– Jag är just nu på plats i Oslo och förbereder öppningen av vårt nya kontor. Jag kommer arbeta mer från Norge och se över vår expansion på plats samtidigt som jag nu letar efter duktiga säljare men även en driven ledare som sedan vill axla ansvarsrollen för Infozone i Norge, säger Hampus Carnemark.

Norge är en stor marknad med många spännande bolag vilket ger Infozone möjligheten att bli en stark kompetenspartner genom att rekrytera expertkonsulter inom sina områden men bolagen kommer även ges möjlighet att arbeta med Infozones konsulter från alla deras marknader.

Vi ser stora möjligheter av denna satsning genom att vi kommer kunna fortsätta att rekrytera konsulter på våra marknader utifrån den höga efterfrågan som finns men att vi samtidigt direkt kan erbjuda konsulter genom Skillnet som är en del av Infozone Alliance som arbetar enbart med resursförsörjning. IT-konsulter ska inte längre behöva vara en bristvara, fortsätter Hampus Carnemark.

Infozone öppnar upp sitt kontor i centrala Oslo i september och har satt ett omsättningsmål på fem miljoner till första året.

Presskontakt:
Hampus Carnemark
Head of Expansion på Infozone

Hampus Carnemark är på plats i Oslo och ser över expansionen på den norska markanden