Publicerades 6 februari 2019

Förenkla era möten med FindTime

Förenkla era möten med FindTime

Jag vill med denna bloggen ge er alla så mycket inspiration jag kan och visa på de fantastiska möjligheter som de olika verktygen vi har att tillgå idag kan ge. Jag kommer i detta blogginlägg prata om FindTime och hur det förenklar min vardag, jag hoppas detsamma för er.

Hantering av mötesbokningar, det är något som förut har kunnat driva mig till vansinne innan jag upptäckte FindTime. Sätt dig in i en situation där du vill boka ett möte med kollegor eller externa parter vars kalender du inte kan se. Vilka oceaner av tid det kan ta att hitta en tid som fungerar för alla som ska vara med på mötet. Du kanske behöver ringa den ena parten för att först hitta en tid som passar er och sedan upptäcker ni att den tiden för mötet inte funkar för den tredje parten. Jag tror inte att jag är ensam om att ha upplevt detta något stressamma moment. Det kan ibland ta väldigt lång tid för oss att hitta en tid som passar oss alla.

Men det finns en lösning och den lösningen heter FindTime! Med FindTime kan du skicka ut förslag på olika mötestider till alla de personer du vill ha ett möte med. Alla tider som du föreslår reserveras som möten i din kalender, så du inte riskerar att bli bokad på annat innan ni har bestämt tidpunkt för mötet. De du skickar bokningen till får ett mejl där det står:

Katarina Gullstrand presenterar vad hon gillar med FindTime

Personen klickar på Select options och får upp de alternativ du angivit och kan välja vilka av de föreslagna tiderna som passar allra bäst. För varje person som svarar får du ett mejl där du kan se vad de svarat och när alla svarat kan du se vilken tid som passar alla och välja den tiden.
När du gör det skapas automatiskt en kalenderbokning som skickas till de angivna personerna och det blir då en bokning i din kalendern. De olika tiderna som tidigare reserverats i din kalender raderas automatiskt.

FindTime finns som en add-in till Microsoft Outlook och du som bokar behöver ha en Office 365-licens, men det enda som krävs av de som du bjuder in är att de har en mejladress för att kunna ta emot förfrågan.Visst är det helt fantastiskt! Jag vågar inte ens räkna på hur mycket tid jag själv har sparat på att använda FindTime. Läs på https://findtime.microsoft.com/ för att få veta mer eller kontakta oss på Infozone så kan vi visa hur det fungerar.

Katarina Gullstrand