Publicerades 11 juni 2018

Fördelar med SD-WAN – Nätverksförbindelse från Citrix

Fördelar med SD-WAN – Nätverksförbindelse från Citrix

Vi går inte längre mot, utan vi är i ett samhälle där arbetet inte är en plats utan det är något vi gör. Nya filialer startas och personal finns på olika platser och länder, detta gör att förbindelserna måste funka smidigt och säkert – det är något som enkelt kan lösas idag med Citrix SD-WAN.

Företag expanderar som aldrig förr till nya marknader men vill fortfarande bibehålla en närhet till sina anställda, kunder, partners och leverantörer. Hur löser IT-avdelningarna att detta funkar smidigt och en närhet kan behållas? Era anställda är i behov av åtkomst till eventuell affärskritisk information som exempelvis kan vara placerad i er egna datahall eller i olika molntjänster. Något som kan skapa stora utmaningar just kring säkerhet samt kostnader för dyra MPLS-nätverk.

Med hjälp av Citrix SD-WAN kan er IT-avdelning få hjälp att framtidssäkra leverans till anställda, kunder, partners och leverantörer.

 • SD-WAN kan effektivt öka genomströmningen med hjälp av Dynamic Routing, WAN optimering och Wan Virtualisering.
 • Minskar kostnaderna genom att byta ut dyra MPLS-linor till flera billigare alternativ men behålla kvalitet och säkerhet.
 • Identifiera över 4000 olika applikationer och tillämpa QOS samt brandväggspolicys i en central managerad plattform.
 • Levererar säker data över WAN med stark kryptering.
 • Möjliggöra direkt anslutning till moln-, internet- och SaaS applikationer.

SD-WAN från Citrix

Bildkälla: Citrix.se

Funktioner i Citrix SD-WAN

 • Application Aware Virual WAN

Citrix SD-WAN skapar ett pålitligt WAN från olika förbindelser, såsom MPLS, bredband och trådlöst. Kontinuerligt bevakas förbindelsen och ser till att trafiken alltid får bästa kvalitet utan att applikationer påverkas. Bandbredds krävande applikationer kan balanseras över flera länkar för att kunna ge hög prestanda.

 • QoS

Citrix SD-WAN kombinerar routing och WAN optimering samt QoS. Med branschens högsta noggrannhet kan trafik grupperas samt prioriteras och på så sätt kan kritiska applikationer alltid prioriteras och dirigeras till den ”bästa” förbindelsen.

 • Application and WAN opimization

Med funktioner som TCP flow control, data compression, de-duplication och protocol optimization kan Citrix SD-WAN förbättra användarupplevelsen samt minska bandbreddskostnaden.

 • Dynamic Routing For Branch Simplification

Med Dynamic Routing, Virtual WAN, QoS och WAN optimering I ett och samma utförande är Citrix SD-WAN den mest kompletta lösningen för er organisation.

 • Integrated Firewall for complete security

Citrix SD-WAN ger ett starkt skydd för er organisation; brandväggen tillsammans med QoS för att skapa säkerhetspolicys som definieras centralt ända ner på applikationsnivå. Zon-stöd och segmenterade data ger en kraftfull verktygslåda för att urskilja trafik samt begränsa trafiken. Trafiken är starkt krypterad mellan varandra, då trafiken kan korsa offentliga och privata nät.

 • Management and visibility

För att enkelt och snabbt kunna distribuera nya webbplatser i nätverket och identifiera källor till problem tillåter Citrix SD-WAN centraliserad Managering.

Automatisk bandbreddsdetektering och adaptiv bandbreddskontroll förenklar detektering av WAN och ger detaljerad rapportering om den sanna bandbredd som finns tillgänglig på varje länk över tiden. Genom integrering med Citrix NetScaler Insight Center övervakar NetScaler SD-WAN hur bra applikationer levereras till användare.

Kostnadseffektivisera er expandering med Citrix SD-WAN, kontakta Infozone för mer information och en demo.