Publicerades 28 maj 2020

Discovery Hub samarbetar suveränt med Microsoft Azure

Discovery Hub samarbetar suveränt med Microsoft Azure

Om ni funderar på att arbeta med Discovery Hub eller redan använder det då bör ni veta att Discovery Hub fungerar suveränt med Microsoft Azure. Något vi kommer berätta mer om i denna blogg.

Microsoft Azure är självklart den bästa plattformen för att köra Windows, SQL Server och andra av Microsoft dataplattformar. Att köra både Discovery Hub och er dataplattform på Azure genererar kostnadsbesparingar och prestanda för att bygga samt underhålla en modern databas på teknik från Microsoft.

Kostnadsbespara, frigöra tid för värdefulla IT-resurser och skapa elasticitet i er infrastruktur är vanliga skäl för att flytta applikationer och data till molnet. Vår partner TimeXtender fokuserar på att spara tid för organisationer för att tid spelar roll. Discovery Hub från TimeXtender är speciellt utformad för att spara era datateam tid och ansträngning när det kommer till att bygga ett modernt dataområde (data estate) för analys och artificiell intelligens.

Det finns även fler sätt att spara tid på när ni implementerar Discovery Hub som vi går igenom här:

Värdefull tid med mallar:

På Azure Marketplace finns installationsmallar för Discovery Hub tillgängliga för flera konfigurationer. Installationsproceduren och förutsättningarna för varje mall har testats noggrant vilket minskar tiden det tar för att förbereda er moderna datahantering.

Konsekvent prestanda

När ni kör era applikationer on-prem./ lokalt behöver ni tänka till extra på alla faktorer som påverkar er infrastruktur som exempelvis: typ och hastighet på er hårddisk, minne, överföringshastigheter när er VM (virtuella maskin) arbetar i ett kluster om det då lånar resurser från andra VM. Med Azure hanteras och konstrueras all infrastruktur för Microsoft Dataplattformar för exempelvis Azure SQL-databas och Azure Data Lake, så ni inte behöver hantera dessa faktorer för att få en jämn prestanda. Dessutom är Azure SQL-databas en tillgänglig plattform som garanterar att er databas är igång 99,99 % av tiden, ni behöver alltså inte oroa er för underhåll och driftstopp.

Slipp problem med er infrastruktur och underhåll

En annan fördel med att distribuera era Microsoft dataplattformar i Azure är att ni inte behöver underhålla infrastrukturen eller uppdatera programvaran. Dessa aktiviteter utförs av Microsoft som en del av deras IaaS-erbjudande (Infrastruktur som en tjänst. Det betyder att oavsett om ni väljer att köra Azure SQL-databas, Azure SQL Managed Instance eller Azure Data Lake behöver ni inte oroa er för att installera uppdateringar eller hålla er a jour med de senaste säkerhetsuppdateringarna.

Vill ni komma igång med Discovery Hub i Azure? Kontakta då oss på Infozone.