Publicerades 30 november 2020

Det är dags att ändra 2020 års nödlösning till en trygg distansarbetsplats

Det är dags att ändra 2020 års nödlösning till en trygg distansarbetsplats

Nu har många organisationer fått arbeta hemifrån större delen av året och vi tror att det till viss del kommer att fortsätta. Att ha fler möten online och att arbeta mer flexibelt i form av distansarbetsplats. Många har kanske gjort vissa nödlösningar för situationen men nu är det viktigt att företagsledare tittar på säkra och trygga lösningar som även ger en stabil upplevelse för era medarbetare. Därför tänkte vi titta lite mer på just virtuella skrivbord som distansarbetsplatslösning.

Har ni tvingats göra snabba nödlösningar under året för att erbjuda era medarbetare en distans-/ hemarbetsplats? Då är det nu dags att börja tänka på funktionaliteten och säkerheten, för att era medarbetare ska kunna fortsätta arbeta flexibelt. Det behövs säkra lösningar som klarar nätverksuppkopplingarna, access till era applikationer och som är flexibelt för er IT-avdelning när förändringar behövs göra. En av dessa lösningarna kan vara Virtuella Skrivbord där vi arbetar med lösningar från Microsoft och Citrix för att ge er just den tryggheten som ni behöver samtidigt som era medarbetare får en förstklassig skrivbordsupplevelse.

Vad efterfrågar medarbetarna av en distansarbetsplats?

En användarupplevelse som är densamma som den på kontoret, kan det stämma? Ni behöver en lösning som funkar på alla enheter, alla nätverk, alla platser som samtidigt är säker för er. Er IT-avdelning kanske också har det extra tufft just nu i att kunna hantera alla olika enheter, olika appar, olika operativsystem etc. Vi skulle uppmana er till att en del av er IT-budget under 2021 bör fokuseras på att tillgodose era medarbetares behov samtidigt som ni tar ett aktivt och tryggt val för er organisation.

Varför Virtuella Skrivbord?

  • Ni ökar era medarbetares produktivitet genom att de kan fokusera på rätt saker och inte strul på hemarbetsplatsen genom den bästa användarupplevelsen.
  • Ni kan smidigt arbetar med era Windowsapplikationer i er virtuella skrivbordsmiljö.
  • Ni förenklar för er IT-avdelning då de på ett ställe kan hantera appar, enheter, användare och nätverk på ett säkert sätt.
  • Det är en flexibel lösning då ni kan ge åtkomst till skrivsbordsapplikationerna till de enheter som önskas lika som ni kan dra tillbaka dessa. Ni förenklar er on- & offboardingprocess!

Vill ni veta mer om vad ett virtuellt skrivbord är? Då har vi bloggat om det förut och ni hittar den här. Vi har även paketerat Virtuella Skrivbord med hjälp av Microsoft och Citrix så det blir extra smidigt och överskådligt för er, dessa hittar ni här.

Vill ni göra era nödlösningar till trygga distansarbetsplatser inför 2021? Kontakta då oss på Infozone!