Publicerades 21 maj 2019

Citrix Synergy 2019

Citrix Synergy 2019

Nu har årets upplaga av Citrix Synergy kickat igång i Atlanta i USA. Infozone är på plats för att få ännu mera kunskap och insyn i Citrix-portfölj för att erbjuda er det bästa. Hayder Ali rapporterar från första dagens keynote!

David Henshall, CEO för Citrix välkomnade oss till första keynoten och visade direkt på att det som sades på förra årets Synergy har förverkligats genom alla de nya produkter och funktionerna som nämndes, så coolt. Fortsatt pratade han om framtiden, det är mycket data som både används och kommer att användas där Machine Learning och Artificiell Intelligens är nödvändigt.
Keynoten fortsätter med en presentation av det som sedan kommer ge oss en del nyheter, han pratar om Experience, Security samt Choice. Citrix visar på hur användare är missnöjda i sitt dagliga arbete på grund av att de inte har de verktygen de behöver. I genomsnitt använder företag och organisationer över 500 applikationer där ungefär 90% av dessa applikationer kommer att vara i bruk även om 4 år.

Vad ska då Citrix göra för att förenkla och förbättra upplevelsen för användarna?
Citrix har gått från att ha en rad olika applikationer och program till att ha en centraliserad-lösning där de bygger en plattform för alla användare och applikationer; de pratar om Workspace – Network – Analysis. Mer om detta skriver jag här nedan under nyheter.

Nyheter från Citrix Synergy

Den stora nyheten Citrix presenterade under keynoten är den nya Citrix Workspace, Intelligent Experience in Citrix Workspace. Istället för att användare skall behöva byta program och applikationer i deras arbete så kommer allt vara samlat på ett ställe och samma användargränssnitt. Alla applikationer och skrivbord samt filer kommer finnas kvar precis som tidigare, men den stora skillnaden blir att där kommer finnas ett flöde i Citrix Workspace vilket förenklar för användaren att utföra sitt arbete på ett enklare sätt. Denna nya Citrix Workspace kommer finnas både som en skrivbordsapplikation samt som en mobilapplikation.

Den andra stora nyheten som många har väntat på är Citrix Analytics for Performance. Med detta verktyg så kommer vi kunna se information om prestanda som kan följas för att veta vad som behöver göras för att användare skall bli ännu mer nöjda. Det kommer finnas ett score som det kan jobbas efter för att öka detta score och få fler användare mer nöjda.

Utöver dessa två nyheter presenterades en rad andra nyheter, som exempelvis:

  • Micro-App Builder i Citrix Workspace.
  • Local Application Support i Citrix Workspace.
  • Citrix ADC BLX.

Samarbeten

Citrix pratade även varmt om deras samarbete med Microsoft som då självklart är bättre än någonsin. Några av nyheterna som de tillsammans presenterade är bland annat,
Citrix Managed Desktops on Azure som är en DaaS tjänst byggd på Citrix och Microsoft som kommer att finnas i Microsoft Azure och Citrix Support for Windows Virtual Desktops on Azure.

De har även utökat sitt partnerskap med Google Cloud. Några av de nyheterna de presenterade är bland annat: Machine Creation Services for Google Cloud, G Suite integration i Citrix Workspace och Google Identity i Citrix Workspace.

Keynoten avslutades med att Citrix pratar om att The Future Is Now, alla nyheter skall lanseras i år och tydliggjorde att vissa nyheter är redan tillgängligt nu. Jag kan bara säga att stämningen är på topp här första dagen på Citrix Synergy i Atlanta.

Vill ni veta ännu mer om vad som händer kommer jag att uppdatera på min linkedin så ni är varmt välkomna in att följa mina uppdateringar och reflektioner där.

Hayder Ali, Infozone