Publicerades 12 oktober 2022

Citrix ADC vs NetScaler, var det egentligen en vattendelare?

Citrix ADC vs. NetScaler, var det egentligen en vattendelare?

Eller var det helt solklart hela tiden att kunderna och vi som arbetar med det inte riktigt gillade när Citrix valde att byta namn på sin kända nätverksprodukt från NetScaler till Citrix ADC?

För några år sedan valde Citrix att ändra om lite i sin namnstruktur och där ibland för produkten NetScaler som blev Citrix ADC. Men kunderna och vi partners har hela tiden hävdat att det alltid kommer att vara NetScaler. Därför är vi nu glada över att Citrix har presenterat som en av de första sakerna sedan sammanslagningen med Tibco att de går tillbaka till NetScaler-namnet.

Visste du att 75 % av alla internetanvändare förlitar sig varje dag på NetScaler?

Ursprungligen byggdes NetScaler som en TCP-multiplexer och detta i början av tiden för internet, för att kunna hjälpa jättarna på webben att skala sin applikationsprestanda och påskynda sin innehållsleverans. Genom effektiv anslutningshantering minskade NetScaler dramatiskt kraven på back-end-servern. Denna effektivitet minskade den totala ägandekostnaden för några av de största internetföretagen vid den tiden – av vilka de flesta förblir NetScaler-kunder än i dag. Visst är det coolt?

När NetScalern skjutit i höjden, blev det en viktig nyckel till snabba och säkra internettransaktioner. Idag förlitar sig 75 procent av internetanvändarna på NetScaler varje gång de gör ett onlineköp, genomför en aktiehandel, läser nyheterna och så mycket mer.

Vad är nästa steg?

Förvärvet av Citrix möjliggör för dem att fokusera på att kunna förbättra produkterna och de berättar att de planerar att investera mer i NetScaler, vilket inkluderar att förbättra integrationen med Citrix VDI och DaaS-lösningar samt att de ska fortsätta utveckla den funktionalitet som deras traditionella NetScaler-kunder behöver för att kunna modernisera sin IT. Det blir spännande att följa utvecklingen.

Det är en produkt som vi har några av de främst experterna inom just hos oss på Infozone. Vill du veta hur er NetScaler presterar idag, nu när vi mer än någonsin är beroende av bra nätverk till distansarbetsplatsen eller om du redan nu vet att du vill du byta så att ni har en NetScaler-lösning idag? Tveka då inte att kontakta oss så tar vi ett första möte kring vad det kan innebära för dig, din organisation och ditt företag online.

Vill du komma direkt i kontakt med en av våra NetScaler-experter? Skicka då ett meddelande till Stefan Freij.

Stefan Freij är en av våra experter på Netscaler