Publicerades 16 april 2018

Bästa förbindelsen med NetScaler SD-WAN

Bästa förbindelsen med NetScaler SD-WAN

Idag står högsta fokus för de flesta IT-avdelningar att leverera en optimal och bra upplevelse för sina användare vart de än har sin arbetsplats och detta på ett säkert sätt. Detta är möjligt genom att implementera Citrix NetScaler SD-WAN i er organisation.

På Infozone har vi några av de främsta konsulterna i landet inom nätverk/ infrastruktur. Tillsammans har de precis avslutat en POC hos ett stort globalt bolag med sitt huvudsäte i Sverige. Implementeringen av POC:en utfördes på plats i Indien av vår kollega Stefan Freij.

Stefan på Infozone implementerar NetScaler SD-WAN på ett bolag i Indien

Detta bolag ville testa SD-WAN då de är i behov av WAN-optimering eftersom de har en stor Citrix-miljö med VDI-desktop där förbindelserna är i behov av intelligent QoS för att optimera och prioritera applikationer. Fördelen med SD-WAN är att Citrix-trafiken optimeras i varje ”kanal” i sessionen och kan återanvända samma optimerad information till flera användare utan att skicka om den på nytt.

Framöver ser vår kund en möjlighet att ha en stor central enhet i sin svenska huvudsite med mindre fysisk eller virtuell appliance på varje ort för att ge redundans, tillgänglighet samt optimering. Detta då alla orter kör ICA-trafik samt applikationer och för att erbjuda sina medarbetare en bättre användarupplevelse. Med en sån här lösning kan de minska upp och nergångar som det finns i alla WAN-nät med latency samt dålig upplevelse.

Vad tillför Netscaler SD-WAN ert nätverk?

SD-WAN som funktion kan ge er möjlighet att spara in pengar på dyra och långsamma WAN-länkar till era kontor oavsett var i världen de finns genom att placera ut en fysisk eller virtuell appliance med HK samt respektive ort. SD-WAN kan utnyttja ”vanliga” bredbandsförbindelser, knyta ihop flera och ge hög redundans samtidigt som det ger en bättre upplevelse till oftast en bråkdel av kostnaden mot en MPLS-länk.

SD-WAN beräknar med avancerade algoritmer den bästa förbindelsen just nu och samtidigt optimerar just den trafiken med QoS (Quality of Service) som under vissa tider alltid ska prioriteras. Citrix NetScaler SD-WAN optimerar samtidigt all trafik som överhuvudtaget kan skickas genom en WAN-länk, utskrifter, fil-data, bilder etc., självklart även stora eller små Citrix-miljöer där upplevelsen behöver förbättras.

Vill ni också utvärdera möjligheterna och testa en POC med Citrix NetScaler SD-WAN. Eller vill ni kanske bara veta lite mer om vilka fördelar som finns? Kontakta Stefan Freij, Infozone.

Ta bästa förbindelsen med NetScaler SD-WAN!